Poštovani članovi,

U želji da Vam HKDM pruži pravovremene novosti o dentalnoj medicini, organizaciji stručnih edukacija i kongresa, te ostalih aktualnih novosti važnih za Vaš daljnji rad, molimo Vas da ovim putem dostavite stručnoj službi Komore svoju e-mail adresu na koju ćemo Vam ubuduće slati navedene informacije.

Svoju e-mail adresu, ime i prezime i po mogućnosti članski broj, pošaljite na hkdm@hkdm.hr.

Zahvaljujemo,
HKDM

X

Šesti hrvatski mjesec oralnog zdravlja 12. 09. – 12. 10. 2018.,
Hrvatska komora dentalne medicine,
Zagreb, 16. listopada 2018. godine

“Šesti put zaredom Hrvatski mjesec oralnog zdravlja, 12. rujna do 12. listopada 2018. godine”

Hrvatska komora dentalne medicine u suradnji sa partnerima šesti put zaredom organizira Hrvatski mjesec oralnog zdravlja, 12. rujna do 12. listopada 2018. godine

Promicanje ideje oralnog zdravlja jedna je od osnovnih zadaća svih članova Komore, kako bi se podigla svijest stanovništva o zdravlju usne šupljine kao dijelu ukupnog zdravlja pojedinca. Aktivnosti su usmjerene na higijenske navike uporabom kvalitetnih proizvoda, kao što su zubne četkice, zubne paste sa dodanim fluorom, zubni konci, otopine za ispiranje usta te privikavanje na redovite posjete doktora dentalne medicine, dva puta godišnje, kada još nema zubnih bolova.

U tijeku Mjeseca oralnog zdravlja organizirane su edukativne radionice i promotivne akcije u Zagrebu i Rijeci u suradnji s ovogodišnjim partnerima Curaprox i Colgate Palmolive.

U Rijeci je održana preventivna akcija unapređenja oralnog zdravlja na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, u subotu, 22. rujna 2018. godine. Tvrtka Albidus Curaprox postavila je šator pagodu od 25 m2. Akcija je trajala u vremenu od 09,00 – 14,00 sati. Iako je bilo kišno vrijeme brojni posjetitelji sudjelovali su u odgojnim igrama, radionicama za djecu, te u dijeljenju poklon paketa.

U Zagrebu, je promotivni događaj bio organiziran na Trgu bana Jelačića ispred Ureda Turističke zajednice Zagreba, u subotu, 29. rujna 2018. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati. Uz šator tvrtke Curaprox, maketa Komore “Osmijeh na licu”, privukla je brojne prolaznike.

Za opisane događaje pribavljena je preporuka Ministarstva zdravstva, te nadležnih gradskih tijela u Rijeci i Zagrebu.    

Isti događaj je bio organiziran i 06.10.2018. u suradnji s drugim partnerom, Colgate-Palmolivom. Radionice su održane na Trgu bana Jelačića u vremenu od od 7,00 do 14,00 sati.

Brojne posjetitelje je razveselio Colgate zec, koji je bio glavni animator uz oduševljenje svih sudionika sa Photo booth-om rekvizitom koji je divan dan učinio još ljepšim jer su posjetitelji ovjekovječili predivan trenutak sa fotografijom koju su ponijeli sa sobom doma.

Prof.dr.sc Zvonimir Kaić, dr.med.dent.

 


 

Podijelite