Odluka o prestanku važenja odluke o posebnim sigurnosnim mjerama u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi [27.05.2022.]



U „Narodnim novinama“ br. 58/22 objavljena je ODLUKA O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O POSEBNIM SIGURNOSNIM MJERAMA U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU I SUSTAVU SOCIJALNE SKRBI RADI ZAŠTITE PUČANSTVA OD ZARAZE I PRIJENOSA TE SUZBIJANJA BOLESTI COVID-19.

Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. donio je navedenu Odluku radi bitno izmijenjenih okolnosti, a Odluka je stupila na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama (25. svibnja 2022.).

Navedeno podrazumijeva ukidanje obveze dokazivanja imunosti na bolesti COVID-19 COVID potvrdama kao i dokazivanje nezaraznosti testiranjem za zaposlenike i korisnike zdravstvenog sustava.

Time se ne isključuje obveza korištenja maski za lice u zdravstvenom sustavu koje je propisano Odlukom (Stožera civilne zaštite RH) o nužnoj epidemiološkoj mjeri korištenja medicinskih maski ili maski za lice (zaposlenici, pacijenti i drugi korisnici zdravstvenih usluga), od 7. 4. 2022. godine, kao niti primjena drugih preventivnih mjera sukladno rizičnosti pojedinih zdravstvenih postupaka ili okruženja.

hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.
Za sva pitanja nazovite
+385 1 4886 710
ili pošaljite poruku na
hkdm@hkdm.hr

Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a


 
 








 


 
 








 
hkdm-google-play
hkdm-app-store