Poštovani kolege, članovi Komore,

Svi smo s nadom dočekali 2021. godinu, ali kraj teške 2020. godine zadao je, uz pandemiju, još jedan udarac, prirodnu katastrofu koja je nažalost za mnoga pogođena područja, prouzročila ne samo nemogućnost rada, već je mnogima oduzeto ono osnovno; mjesto za život, stanovanje kao i mjesto rada. Odmah nakon ovakve tragedije, cijela Hrvatska i svijet iskazali su veliku solidarnost te su građani sami sakupili kamione pomoći i krenuli u sanaciju, ali posljedice su prevelike da bi bile sanirane u kratkom roku.

S obzirom na ovu iznimno tešku situaciju, Komora je također odlučila pomoći najpotrebitijima te je pokrenuta humanitarna akcija za pomoć u potresu stradalim članovima Komore s ciljem prikupljanja sredstava koja će se dodijeliti izravno ugroženim članovima te će članovi biti transparentno i detaljno izviješteni na koji se način novac utrošio. U sklopu humanitarne akcije poduzeti su sljedeći koraci:

  • izrađen je Obrazac za prijavu štete od potresa koji je objavljen putem svih marketinških kanala Komore putem kojeg svatko od članova prijavljuje štetu na građevinskom objektu i/ili dentalnoj opremi
  • osnovan je Odbor za koordinaciju pomoći članovima Komore stradalima u potresu koji će kao savjetodavno tijelo koordinirati prikupljanje novčane pomoću u osnovanom Fondu za pomoć na temelju izrađenih kriterija za dodjelu pomoći. Odbor će također izraditi prijedlog načina upravljanja i prijedlog načina obavljanja nadzora nad sredstvima prikupljenim u Fondu te će izvještavati medije o tijeku akcije
  • Nadzor nad sredstvima Fonda obavljati će Nadzorni odbor Komore dok će se sva komunikacija sa stradalim članovima obavljati putem Odbora za koordinaciju.

Komora je isto tako svjesna prošlogodišnjih posljedica na cjelokupnu dentalnu praksu, koja je fizički i financijski iscrpljena, ali koja također nije prestala s radom pa molimo sve članove koji nisu oštećeni ovom prirodnom katastrofom i ukoliko imaju mogućnosti i dobre volje, da doniraju novčana sredstva u Fond za stradale u potresu na poseban žiro račun Komore otvoren pri Zagrebačkoj banci IBAN: HR5523600001502853748. Predložena minimalna donacija iznosi 500,00 HRK.

Članovi uvijek mogu zatražiti uvid u cjelokupni postupak dodjele sredstava.

Unaprijed zahvaljujemo svim članovima, u nadi da ćemo i u ovakvim vremenima pokazati da se udruženim snagama može pružiti mala, ali nekima iznimno značajna pomoć.

 

                                                                  HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE