Poštovani,

Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i ovim putem želimo vas obavijestiti o izmjeni kriterija za uključivanje u ispitivanje.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uključena je u neintervencijsko ispitivanje pod nazivom Prospektivno praćenje sigurnosti cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Europi na temelju ishoda koje su prijavile cijepljene osobe, koje se provodi na razini Europske unije u sklopu projekta vACCine covid-19 monitoring readinESS (ACCESS).

Do sada su se u ispitivanje uključivale sve cijepljene osobe, najkasnije šest dana nakon primitka prve doze cjepiva, a sada su kriteriji uključivanja prošireni na treću dozu.

 

U ispitivanje se sada mogu uključiti i sve osobe cijepljene trećom dozom cjepiva, najkasnije šest dana nakon primitka treće doze, neovisno o cjepivu koje su primile. U upitnik su dodana i pitanja za posebne skupine, kao što su trudnice, imunokompromitirane osobe, osobe koje su preboljele COVID-19 i alergičari.

Ljubazno vas molimo da informacije o provođenju ovog ispitivanja još jednom proslijedite svim članovima komora putem elektroničke pošte te da ažurirate objave na svojim internetskim stranicama sukladno izmjeni kriterija za uključivanje.

 

U privitku šaljemo izmijenjeni tekst poziva pripremljen za slanje članovima.

Zahvaljujemo na suradnji i stojimo na raspolaganju za sva pitanja.

S poštovanjem,

Odsjek za farmakovigilanciju i racionalnu farmakoterapiju
Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH
Ksaverska cesta 4
10 000 Zagreb
www.halmed.hr