OBAVIJEST ZAKUPCIMA DOMA ZDRAVLJA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Vezano uz prijedloge novih ugovora o zakupu poslovnog prostora i opreme, koji su predloženi od strane Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, obavještavamo Vas da je Hrvatska komora dentalne medicine s Odvjetničkim uredom Boro Rajić i Tomislav Kasalo, koji se nalazi u Splitu, Hrvatske mornarice 1/J, zaključila Ugovor o pružanju pravne pomoći. Navedeni Ugovor ne obvezuje niti jednog člana Komore, niti ga sprječava u angažiranju drugog odvjetničkog ureda.

Slijedom navedenog, svi zainteresirani članovi Komore iz Splitsko-dalmatinske županije mogu, ukoliko to žele, obratiti se navedenom odvjetničkom uredu, odnosno u svrhu dobivanja pravne pomoći izabrati drugi odvjetnički ured po svom izboru.

Telefonski broj (ujedno i broj faxa) Odvjetničkog ureda Boro Rajić i Tomislav Kasalo je 021/480 753, 021/317 258, ili 021/317 259.

 

HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE

 


 • područnog sjedišta: Neven Vidović, dr. med. dent.

Novosti i događaji:

 • Dopis Hrvatske komore dentalne medicine upućen Domu zdravlja Splitsko - dalmatinske županije vezan uz radno vrijeme pročitajte ovdje.
 • Osvrt predsjednika Područnog sjedišta Split Nevena Vidovića, dr. med. dent. na tečaj " Stomatologija danas" koji se održao u Splitu, dana 25. i 26. veljače 2011. godine možete pročitati ovdje.
 • Osvrt predsjednika Područnog sjedišta Split Nevena Vidovića, dr. med. dent. na tečaj " & na kraju 2010" koji se održao u Dubrovniku, dana 02. listopada 2010. godine možete pročitati ovdje.
 • Osvrt predsjednika Područnog sjedišta Split Nevena Vidovića, dr. med. dent. na kongres "Adhezija u stomatologiji" koji se održao u Solarisu, hotelu Ivan dana 10. i 11. rujna 2010. godine možete pročitati ovdje.
 • Dana 10. i 11. rujna 2010. godine održan je tečaj "Adhezija u stomatologiji" za doktore dentalne medicine i dentalne tehničare u organizaciji područnog sjedišta Split. Gospođa Vesna Krizmanić, viša dentalna tehničarka, predsjednica Razreda dentalnih tehničara Hrvatske komore dentalne medicine napisala je izvještaj sa kongresa koji možete pročitati ovdje
 • Dana 26. i 27. veljače 2010. godine u organizaciji područnog sjedišta Split održan je tečaj stručnog usavršavanja za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i medicinske sestre u dentalnoj medicini pod nazivom „Stomatologija danas 2010“. Tečaju je prisustvovalo 300 učesnika.      
   
  Dana 26. veljače održan je radni tečaj za 20 učesnika pod nazivom „Izbjeljivanje zubi“ . Voditelj tečaja bio je doc.dr.sc. Vlatko Pandurić, dr. med. dent .
   
  Dana 27. veljače na tečaju za doktore dentalne medicine predavanja su održali: doc.dr.sc. Damir Fabijanić, dr.med, prof.dr.sc. Darko Macan, dr. med. dent ., prof.dr.sc. Zrinka Tarle, dr. med. dent ., prof.dr.sc. Dragutin Komar, dr. med. dent ., Brano Tot, dr. med. dent . i doc.dr.sc.Andrej Aurer, dr. med. dent
   
  Promovirana je knjiga „Odabrana poglavlja iz kardiologije i reanimatologije za doktore dentalne medicine“, autora doc.dr.sc. Damira Fabijanića, dr.med. i Mihajla Lojpura, dr.med. Prvu knjigu u izdanju HKDM predstavili su Ivica Jakšić, dr. med. dent ., prof.dr.sc. Darko Macan, dr. med. dent . i autor doc.dr. Damir Fabijanić, dr.med.
   
  Odabranim poglavljima iz kardiologije za doktore dentalne medicine, restaurativne stomatologije, oralne kirurgije, protetike i parodontologije  predavači su pomogli kolegama u njihovim nastojanjima da pruže svojim pacijentima što kvalitetniju uslugu.
   
  Na tečaju za medicinske sestre predavači su bili: mr.sc. Maja Frapporti-Roglić, prof., Danica Tandara, dr.med. i Agata Kokotec, vms.
   
  Odabrana poglavlja iz komunikologije, sterilizacije i predavanje o MRSA ( Methicillin rezistentni Staphylococcus aureus) omogućila su  učesnicama da unaprijede svoja znanja i vještine.
   
  Na tečaju za dentalne tehničare predavači su bili prof.dr.sc. Dragutin Komar, dr. med. dent . i Velimir Žujić, dent.teh.
   
  Po završetku tečaja održan je i Dan otvorenih vrata Hrvatske komore dentalne medicine u formi okruglog stola.
   
  U radu okruglog stola sudjelovali su: glavna tajnica Jasminka Polić, dipl.iur., predsjednik područnog sjedišta Split, Neven Vidović, dr. med. dent ., zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Komore Ivica Jakšić, dr. med. dent ., glavni urednik Vjesnika dentalne medicine Josip Bučan, dr. med. dent ., i vijećnici područnog sjedišta Split Mislav Radoš, dr. med. dent . i Deni Milevčić, dr. med. dent . Pozivu  za sudjelovanjem na okruglom stolu odazvala se Mara Kotromanović, stručna suradnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb županije Splitsko dalmatinske, a pozivu se nisu  odazvali predstavnici  HZZO područnog ureda Split. Slike možete pogledati ovdje
 • 09.02.2010. u 20 sati u crkvi sv. Duha u Splitu proslavljen je blagdan Svete Apolonije, zaštitnice struke dentalne medicine i dentalnih pacijenata. Svetu misu je kocelebrirao don Ante Mateljan, duhovnik splitske podružnice Hrvatskog Katoličkog Liječničkog Društva. Na misi je bilo nazočno oko 90-tak doktora dentalne medicine i vjernika.

   Don Ante se u propovijedi osvrnuo na život i mučeničku smrt Sv. Apolonije, njeno štovanje u povijesti i danas. Također je dao zanimljivu usporedbu duše i zuba, kako zub izvana može izgledati lijep i zdrav a iznutra možebiti pokvaren a uz to da ne boli.

  U narodu postoji izreka kako je loš čovjek kao kvaran zub. Jednako tako i čovjek može izvana izgledati mlad i zdrav a iznutra biti kvarne duše. Ključna riječ je u brizi ili nebrizi, kako oko zuba tako i oko duše. Posjet doktoru dentalne medicine je mnogima traumatičan zbog straha od boli, ali kroz tu bol se zub ozdravlja. Jednako tako se kroz bol dolazi i do duševnog zdravlja. Rekao je također kako su bez Boga ruke doktora dentalne medicine ništa.

   Spomenuo se nedavno preminulog doktora dentalne medicine dr.Mirka Mikelića,  ravnatelja Stomatološke poliklinike Split, jednog od inicijatora osnivanja studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu, člana vranjičke Bratovštine Presvetog Oltarskog Sakramenta.

  Tomislav Milas, dr. med. dent.

 • Pozivamo Vas na obilježavanje Dana Sv. Apolonije, zaštitnice dentalnih pacijenata i naše struke, koje će biti održano u crkvi Sv. Duha u Splitu, u utorak 09. veljače 2010. godine s početkom u 20,00 sati.

Pozivnicu pogledajte ovdje

Izvješća o proteklim zbivanjima: