•  Predsjednik područnog sjedišta: Miroslav Sikora, dr. med. dent.

VIJEĆNICI:

1. Miroslav Sikora, dr. med. dent. - predsjednik

2. Eugen Čulo, dr. med. dent. - zamjenik predsjednika

3. Tanja Balekić, dr. med. dent. - rizničarka

4. Mirna Šikić, dr. med. dent.

5. Daniel Špehar, dr. med. dent.

6. Ivica Šantić, dr. med. dent.

 

NOVOSTI I DOGAĐAJI: 

 • Obilježavanje Dana Sv. Apolonije dana 09. veljače 2011. godine...više
 • Problemi ortodontske skrbi u Slavoniji...više
 • U Osijeku doktori dentalne medicine i RC J.J.Strossmayer organizirali plesnu reviju "Osijek za osmijeh"

  Na 14. Sajmu zdravlja, održanom u Vinkovcima od 23. do 25. travnja, štand Hrvatske komore dentalne medicine osvojio je prvu nagradu za najljepši štand.
 • U Virovitici je u subotu 27. ožujka 2010. godine održan stručni skup doktora dentalne medicine pod nazivom "Idemo dalje"...članak možete pročitati ovdje

 • Humanitarna akcija "Ne dajte da nas boli" pokrenuta od strane doktora dentalne medicine sa područja Slavonije i Baranje. Ovdje možete poslušati intervju sa Vlatkom Kopićem, dr. med. dent .
 • Hendikepirani zube popravljaju u Zagrebu nakon 10 mjeseci čekanja, članak pročitajte ovdje
 •  
 • Obilježavanje dana Sv. Apolonije, Osijek 09.02.2010. Kao i svake godine na dan Sv. Apolonije vrijeme je da se skupa pomolimo svojoj zaštitnici. Ovoga puta 120 doktora dentalne medicine i dentalnih tehničara zajedno je nazočilo euharistijskom slavlju u konkatedrali sv. Petra i Pavla. Organizacija naše komore, po prvi puta pod novim nazivom Hrvatska komora doktora dentalne medicine, bila je i ovoga puta odlična.  U ugodnoj atmosferi restorana „Galija“ druženje se nastavilo do dugo u noć. Nadamo se da će nas iz godine u godinu biti sve više, te da će biti još ovakvih skupova koji su odlična prilika za poboljšanje suradnje među kolegama. 

                                                                         Josip Čes, dr. med. dent.

Izvješća o proteklim zbivanjima:

 • U Slatini, 22. lipnja 2010. i u Bilju, 24. lipnja 2010. godine održani su "Susreti djece hrvatskih branitelja" u organizaciji UHDDR-a a pod pokroviteljstvom Hrvatske komore dentalne medicine i tvrtke Colgate. Više o navedenom pročitajte ovdje.
 
 • U Osijeku je 25. rujna 2010. godine na središnjem gradskom trgu održana druga po redu zabavno-edukativna akcija "Tko se boji zubara još" u organizaciji Područnog sjedišta Osijek i tvrtke "Koncert". Više o akciji pročitajte ovdje.
 
 • Tečaj stručnog usavršavanja PS Osijek u Belom Manastiru dana 26. rujna 2009. pod nazivom "Put do lijepog osmjeha - nove spoznaje".  Što zbog odličnih predavača, što zbog prekrasnog vremena i prekrasne Baranje skupilo se na tečaju više od 200 kolega i kolegica iz cijele Hrvatske. Grad Beli Manastir i hotel Patria bili su izuzetni domaćini, a još jednom je potvrđeno da u Slavoniji ima onih koji žele učiti i koji žele čuti nešto novo. Bilo je tu ponekih podataka koje smo sigurno već čuli prije, ali i zaboravili, no bilo je dosta noviteta koji će nam služitit za našu svakodnevnu praksu. Ono što nas najviše veseli  je vidjeti  da stručnjaci koji rade novitete svakodnevno također griješe. Naravno tko radi taj i griješi, zato kolege radimo i pokušavajmo nešto novo nemojmo biti pasivni. Veliki pozdrav iz Osijeka.