Svjetski dan oralnog zdravlja

ponedjeljak, 20. ožujka 2023. godine


 
 








 

Image
Bez obzira na dob - svatko bi trebao cijeniti svoje oralno zdravlje i brinuti se o njemu. Uključite se u WOHD23 kako biste bili ponosni na svoja usta za cijeli život pun osmijeha.
Pridružite se FDI-jevom Izazovu biti ponosan na svoja usta i proslavite Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) 2023. Izazov ima za cilj potaknuti pojedince, zajednice i organizacije diljem svijeta da slave svoje oralno zdravlje i promiču pozitivne stavove prema oralnoj njezi.
Sudionici se potiču da objave video ili fotografiju sebe, koristeći Instagram i Facebook filtare kampanje ili online polaroidni alat, kako bi pokazali zašto su im usta važna.
Mouth Proud Challenge dio je FDI-jevih napora da podigne svijest o važnosti oralnog zdravlja i potakne ljude da poduzmu mjere za održavanje zdravih usta. Pridružite nam se u ovoj globalnoj inicijativi za proslavu i promicanje oralnog zdravlja!

world oral health day video

Pridružite se izazovu # Ponosni na svoja usta

Usta igraju veliku ulogu u svakodnevnom životu. Omogućuju nam da uživamo u obroku, razgovaramo sa susjedom, smijemo se s obitelji i prijateljima, pjevamo iz zabave, ljubimo voljene osobe, osjećamo se najbolje...
Ove godine Vas pozivamo da podijelite svoj video ili fotografiju, koristeći naše filtare na Instagramu i Facebooku ili online koristeći polaroidni alat, kako biste pokazali da su Vam usta važna. Označite svoje prijatelje kako biste ih uključili! Iskoristite ovu objavu da započnete akciju ili napišite vlastiti...
Ovog # Svjetskog dana oralnog zdravlja, sudjelujte u izazovu #MouthProud Challenge! Snimite sebe u videu ili fotografiji i podijelite što vam vaša usta znače. Zajedno proširimo poruku i potaknimo ljude da paze na svoje oralno zdravlje kako bi uživali u životu punom osmjeha. Ja nominiram [# četiri prijatelja]

#WOHD23#Ponosna Usta
Ne propustite priliku osvojiti WOHD-ovu nagradu za najbolju kampanju na društvenim mrežama.

 


Image

Prilagođeni polaroidni alat

Prilagođeni polaroidni alati omogućuju vam brzo i jednostavno stvaranje prilagođenih postera i kartica društvenih medija. Dostupni su na engleskom, španjolskom i francuskom jeziku.
  • Budite kreativni kada učitavate svoju fotografiju: okupite svoju obitelj i prijatelje i snimite zabavne fotografije ističući vaša usta, bilo da se smiješite, smijete ili uokvirujete usta. Komunicirajte jedni s drugima i zabavite se kao u foto kućici. Potaknite i druge da učine isto.
  • Pokupite poruku i podijelite svoj polaroid na mreži koristeći hashtag (oznaku #) #MouthProud challenge. Ne zaboravite nas označiti na @worldoralhealthday na Instagramu.

Instagram i Facebook filtari

Naš polaroidni okvir nudi savršen trenutak za selfije (samosnimanje). Također možete snimiti zabavan video kako biste podijelili što vama znače vaša usta, baš kao što to radi grupa ljudi u našem kratkom video spotu kampanje.
Posjetite WOHD-ovu Instagram stranicu i kliknite ikonu filtra (tri zvjezdice) kako biste je pronašli i upotrijebili. Dostupan je i na našoj Facebook stranici. Prilagodite svoj polaroid klikom na njega!


 


 

Image

Ne zaboravite se mapirati!

Kako ulazimo u posljednju godinu kampanje "Budi ponosan na svoja usta", potrudimo se ostvariti još veći utjecaj nego prije. U 2022. vidjeli smo više od 500 aktivnosti za oralno zdravlje u 197 zemalja. Radujemo se što ćemo vidjeti što ste planirali za 2023. i oslanjamo se na vaše napore u promicanju oralnog zdravlja u cijelom svijetu.
Bilo da organizirate webinar o oralnoj higijeni, kampanju na društvenim mrežama, obavljate stomatološke preglede, koristite okvire ili organizirate edukativne aktivnosti u školama, vrijeme je da podijelite svoju aktivnost i budete zabilježeni. Recite nama i drugima što planirate učiniti, a zatim dajte povratne informacije o tome kako je prošlo. Iznimni napori bit će prepoznati kroz nagrade Svjetskog dana oralnog zdravlja.

Preuzmite sredstva kampanje

Koristite materijale kampanje da podržite svoje aktivnosti i događaje WOHD-a; većina je dostupna na engleskom, francuskom i španjolskom jeziku. Sva su sredstva besplatna za preuzimanje i korištenje, a uz širok raspon ponude možete se uključiti na način koji vama najviše odgovara.

https://www.worldoralhealthday.org/resources

Only two weeks to go to World Oral Health Day 2023 | FDI (fdiworldental.org)

Izabrao/ priredio: Zvonimir Kaić
Izvor: Mrežna stranica Svjetske udruge dentalne medicine, FDI-a

 


 

hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.
Za sva pitanja nazovite
+385 1 4886 710
ili pošaljite poruku na
hkdm@hkdm.hr

Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a


 
 








 


 
 








 
hkdm-google-play
hkdm-app-store